Altcoins Led Sell-off intensifieras när Bitcoin raderar alla månatliga vinster

Kryptomarknaden tog ytterligare ett steg lägre för andra dagen i rad, med bitcoin (BTC) sjönk under 11 000 USD för första gången sedan slutet av juli.

Vid pixeltid (15:12 UTC) handlas BTC till 10 818 USD och minskar med nästan 5% på en dag och en vecka.

Priset sjönk också med 2% på en månad, men det är fortfarande upp med 4% på ett år

Samtidigt minskar andra mynt från topp 10 med 4% -11%. Under tiden är tron (TRX) på väg att återinträda i topp 10-klubben efter att ha samlat med 70% på en vecka. TRX ökar med nästan 10% idag och handlas till 0,0387 USD.

Bitcoin Revolution sjönk med nästan 7% till 413 USD, vilket minskade sina veckovinster till nästan 6%.

Under de 10 bästa DeFi-tokens är bara yearn.finance (YFI) uppe idag och hoppar med 12% efter att det igång startade YETH-valvet . Andra större DeFi-token är nere med 4% -12%.

Det totala börsvärdet minskade med nästan 4% till USD 357 miljarder, medan BTC-dominansen, eller procentandelen av det totala börsvärdet, är nästan oförändrad på en dag och ligger över 56%

„Efter ytterligare ett misslyckat försök att bryta sig loss från nivån på 12 000 USD börjar bitcoin förlora lite fart“, säger Edward Moya, senior marknadsanalytiker på Oanda , till Bloomberg efter korrigeringen igår. Enligt honom, medan en stark dollar tenderar att dämpa aptiten för kryptovalutan och det finns tecken på att dess popularitet avtar bland detaljhandelsinvesterare, om greenbacken mjuknar över 5% kan det vara katalysatorn för att hjälpa BTC att bryta tröskeln igen, om dess grundläggande förbättra.

„Naturligtvis är den stora nivån som alla tittar på 10 000 USD. När vi gick över den nivån i slutet av juli var det med sådan kraft att vi aldrig riktigt fick testa det som stöd. Nåväl, det här kan bara vara vår chans, „Mati Greenspan, grundare av quantumeconomics.io , sa i sitt nyhetsbrev idag.

Som rapporterats idag sålde Bitcoin gruvarbetare BTC 844 på en dag, eller 63% fler mynt än de genererade under samma tidsperiod.