Bitcoin is de ‚verkeerde prijs voor de mogelijkheden

Bitcoin is de ‚verkeerde prijs voor de mogelijkheden die het heeft‘, zegt Paul Tudor Jones.

Hij zegt: „Het pad naar het noorden is vanaf hier.“

Legendarische belegger Paul Tudor Jones heeft Bitcoin (BTC) vergeleken met edele metalen, en andere Immediate Edge cryptocurrencies met industriële metalen, in termen van use case – een duidelijke indicator van waar hij denkt dat de markt naartoe gaat in de komende 20 jaar.

In een donderdag interview met Julia LaRoche van Yahoo Finance schetste Jones zijn visie op de digitale valutamarkt voor de komende decennia.

„Ik ben geen expert op het gebied van Bitcoin,“ zei Jones, en voegde eraan toe:

„Met een marktkapitalisatie van 500 miljard dollar is het de verkeerde marktkapitalisatie in een wereld waar je 90 biljoen dollar aan aandelenmarktkapitalisatie hebt en God weet hoeveel biljoenen aan fiatvaluta.

Jones verwees naar het idee dat de marktkapitalisatie van Bitcoin, die momenteel $358 miljard bedraagt, te klein is in verhouding tot het gebruik en de toekomstige waardevermeerdering. Hij ging verder:

„Bitcoin doet me zoveel denken aan de internetaandelen van 1999, omdat het internet nog in de kinderschoenen stond. Niemand wist hoe het te waarderen vanwege de wereld van de mogelijkheden die in het verschiet lagen.“

Jones verwacht dat iedereen, ook soevereine landen, de komende 20 jaar „een soort digitale valuta“ zal gebruiken. Tegen die tijd zal de digitale valutamarkt veel lijken op het „metalencomplex“ van vandaag, waar je „kostbare crypto“ hebt zoals Bitcoin die de rol van goud en transactionele cryptos ten dienste staat van industriële metalen zoals koper en aluminium.

BTC volgend jaar te voorspellen

Jones kwam in mei publiekelijk in het voordeel van Bitcoin uit toen hij de asset beschreef als het „snelste paard in de race“ tegen de inflatie. Vorige week nog introduceerde hij een fractal model gebaseerd op het traject van goud in de jaren ’70 om een explosieve prijsrally voor BTC volgend jaar te voorspellen.

2020 zou het jaar kunnen worden waarin de instellingen het traject van Bitcoin permanent hebben gewijzigd. Institutionele vingerafdrukken zitten overal in het alarmerende Bitcoin-tekort dat de prijzen opdrijft, terwijl bedrijven en grote beleggers alle 900 BTC’s die elke dag worden gedolven, opscheppen.

De Crypto-activa zullen in 2021 officieel de datafeeds van Wall Street bereiken, zodat beleggers de prijsbewegingen van minuut tot minuut kunnen volgen. S&P Dow Jones Indices kondigde Donderdag aan dat het spoedig zal debuteren cryptocurrency indexen op meer dan 550 van de hoogste verhandelde munten.