Stack Funds begroet Bitcoin’s ‚gezonde correctie‘ voorspelt ‚euforie‘ in het verschiet

Bitcoin zou volgend jaar naar 100.000 dollar kunnen stijgen na de „gezonde pullback“ van gisteren, waarbij de marktpsychologie zich momenteel in het „geloofs“-stadium bevindt, zegt Stack Funds.

Crypto indexfondsaanbieder Stack Funds heeft de pullback van gisteren bestempeld als een „gezonde correctie“ die nodig was voordat Bitcoin zijn stijgende lijn voortzette.

Bitcoin brak eerder deze week door $19.000 na het plaatsen van zeven weken achtereenvolgende stijgingen. Volgens het bedrijf is de crypto sinds oktober op overbought niveau, wat de noodzaak van een correctie verder ondersteunt.

Het bedrijf onderzocht metriek rond marktpsychologie, en zegt dat de marktdeelnemers zich momenteel in de ‚geloofsfase‘ van de cyclus bevinden, die uiteindelijk zal uitmonden in een ‚euforische‘ fase.

Om hun beweringen te staven, haalt het fonds de gegevens van Glassnode aan over de netto ongerealiseerde winst/verlies van Bitcoin, vaak NUPL genoemd – wat de huidige prijs van BTC vergelijkt met het moment waarop elke munt voor het laatst op de ketting bewoog.

Historisch gezien is het fonds, wanneer het aantal mensen met winst boven de 95% uitkomt, een goede indicator geweest voor de markttoppen. Het in kaart brengen van de parameters in percentielen met verschillende marktstaten (Euforie – >75%, Geloof – 50% tot 75%, optimisme – 25% tot 50%, Hoop – 0% tot 25%, Capitulatie – <0%) maakt het mogelijk om de macrocycli van Bitcoin uit te splitsen.

De staat van ‚geloof‘, die Bitcoin deze maand passeerde, hield meer dan een jaar stand tijdens de stierenmarkt van 2017, toen de BTC-prijs steeg van $850 naar bijna $20.000 – wat neerkomt op een stijging van 2.250%.

Door het patroon van de stierenmarkt van 2017 te extrapoleren naar de huidige staat van Bitcoin Lifestyle, suggereerde het fonds dat zelfs een kwart van deze prijsstijging zou leiden tot een prijsstijging van meer dan $86.000 volgend jaar, tegen de tijd dat we de ‚Euforie‘-fase van de cyclus ingaan.

Andere analisten geloven ook dat dit niets meer is dan een blunder op de weg, met Quantum Economics oprichter Mati Greenspan die speculeert dat de correctie misschien al de bodem heeft bereikt, en voegt daar nog aan toe:

„Een terugtrekking van 17% is tamelijk tam voor deze fase van de cyclus.“

Crypto persoonlijkheid Lark Davis wees er vanmorgen op dat het niet lang duurde om de correctie te stoppen bij $16.500, en vroeg: „Was dit de dip? Of gaan we lager?“

Crypto handelaar „Mayne of Tether“ vertelde zijn meer dan 70.000 Twitter volgers de pullback gaat een aantal uitstekende buy-in mogelijkheden voor altcoins te creëren. Een andere trader account genaamd „teklordz tweeted dat de retracement essentieel is:

Gegevens van analytisch platform Santiment gaven aan dat het maken van winst onder Bitcoin-houders wel eens ongebreideld zou kunnen worden, met zowel korte- als langetermijnhouders van Bitcoin met een winst van respectievelijk 15% en 63%.